به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوریهمدانی مدظله العالی ایشان بعدازظهر امروز در دیدار با حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه ها و معاونین ایشان با بیان این که کار در دانشگاه فعالیتی بسیار مهم و مقدس است، اظهار داشتند: از اهل بیت(ع) وارد شده است: «عاقل کسی است که زمان خود را درست بشناسد و وظیفه خود را بر اساس آن شناخت درست تنظیم کند».
وی افزودند: انقلاب اسلامی در زمان ما به وقوع پیوست که تحولی در کل جهان ایجاد کرد و در نتیجه آن دو مرکز مهم یعنی حوزه و دانشگاه بیشتر به چشم آمد، بنابراین کار در این دو مرکز بسیار مهم و حساس است و عملی ساختن برنامه هایی که دارید نیز بسیار مهم و البته مشکل است.
این مرجع تقلید عنوان کردند: مسأله اول تاریخ تمدن اسلامی حوزه های علمیه است که امروز باید برای کل دنیا مشخص شود، چراکه قرن ها کشورهایی امثال کشور ما زیر سیطره استکبار قرار داشت و در دانشگاه ها این تفکر وجود داشت که پدیدآورنده علوم غرب بودند در حالی که باید ثابت کنیم همه علوم از اسلام سرچشمه گرفته است.
وی با اشاره به این که اسلام بنیان گذار تمدن گسترده در کل جهان بود، خاطرنشان کردند: تمام دنیا برای برداشت های علوم از اسلام استفاده کرده اند به همین جهت بخش عمده ای از اصطلاحات علوم تجربی به زبان عربی است چراکه دانشمندان این علوم مسلمانانی بودند که با آیات و روایات مأنوس بودند.
حضرت آیت الله العظمی نوریهمدانی تأکید کردند: کسانی که از اسلام استفاده کردند در حقیقت نمک خورده و نمکدان شکسته هستند و در نتیجه مردم فکر میکنند که علوم از غرب آمده است؛ به عنوان مثال در منابع دینی ما وجود دارد که برخی کرات دیگر قابلیت سکونت دارند ولی امروز کشف این مسأله را به یکی از دانشمندان غربی نسبت داده اند.
وی عنوان کردند: شما باید در اثبات کنید که تمام علوم ساخته و پرداخته اسلام و علمای بزرگ دین بوده است؛ در هر صورت در دانشگاه سه عنصر اساسی وجود دارد، عنصر اول علوم و معارفی است که تدریس می شود که باید تلاش کنیم اسلامی باشد نه غربی.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که الهیات، جامعه شناسی، روانشناسی و سایر علوم انسانی دیگر باید با رویکرد قرآنی و روایی به درستی تبیین و ارائه شود، خاطرنشان کردند: مسأله دیگر آن است که دشمنان ما تلاش کردند حوزه و دانشگاه را از یکدیگر جدا کنند، بنابراین باید سعی کنیم این دو مرکز مهم را با هم آشتی بدهیم.
وی ابراز داشتند: باید نظارت جدی بر اسلامی بودن دانشگاه ها و دروس شکل بگیرد، مناظره و بیان مسائل به صورت علمی مشکلی ندارد ولی نباید اساتیدی در دانشگاه ها باشند که با اساس اسلام و نظام اسلامی و انقلاب در تضاد باشند چون همیشه افراد عنود و لجوج در همه مراکز از جمله دانشگاه ها وجود دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوریهمدانی عنوان داشتند: بنابراین عنصر دوم اساتید هستند چراکه عقیده و اخلاق و منش استاد بسیار در شاگردان تأثیر می گذارد، چراکه در یک نظام اسلامی باید دانشگاه های ما با اخلاق و امانت و درستی و پاکی توأم باشند.
وی با تأکید بر این که عنصر سوم در دانشگاه ها دانشجویان هستند، یادآور شدند: شما باید ارتباط خود را با این قشر عظیم قطع نکنید، چراکه خداوند افراد را متفاوت آفریده است و برای شناخت شخصیت هرفردی باید با او در ارتباط بود.
این مرجع تقلید عنوان کردند: شما باید همچون یک پدر مهربان در کنار شاگردان باشید همچنانکه از شیخ عبدالکریم حائری که مؤسس حوزه های علمیه بود اول به عنوان یک پدر مهربان برای طلاب و بعد از آن به عنوان استاد و مدیر یاد می شود.
وی با اشاره به این که دانشگاه ها باید در مسیر علمی گام های جدی بردارند، ابراز کردند: یکی از فعالیت هایی که می توانید داشته باشید این است که برای افراد انقلابی درسخوان و اهل معرفت تشویق هایی در نظر بگیرد و برای افرادی که اهمیت کمتری به درس می دهند راه کارهایی برای تقویتشان ارائه بدهید.