به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله ، ایشان امروز در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به اشاره به فرازهایی از نهج البلاغه، فقر را یکی از بلاها و مصیبت های جامعه دانستند.
ایشان افزودند: اسلام همواره با ظلم، جهل و فقر به صورت جدی مبارزه می کند و می خواهد جامعه ای بسازد که در آن ظالم، جاهل و فقیر وجود نداشته باشد، همانگونه که نماز و روزه فریضه است طلب علم و مبارزه با جهل هم فریضه به شمار می رود اما چون اهمیت لازم به آن داده نشده جهل افزایش پیدا کرد.
معظم له با بیان این که جامعه اسلامی باید از ظلم، جهل و فقر مصون و محفوظ باشد، اظهار داشتند: اسلام با هدف تأسیس یک جامعه متحد و هماهنگ و مترقی سعی می کند 3 عامل مخرب اجتماع را از جامعه محو کند.
ایشان با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان علی(ع) ادامه دادند: حضرت فرمودند فقر انسان زیرک و هوشیار را از اقامه حجت عاجز می کند، معمولا در جامعه به فردی که فقیر باشد کمتر اهمیت داده می شود و به آن بی اعتنایی می کنند، بر اساس روایات فقر در دین انسان و فعالیت های دینی هم نقصان به وجود می آورد و عقل را تضعیف می کند؛ بنابراین فقر تبعات دینی و اجتماعی زیادی دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی با اشاره به رابطه فقر، جهل، بیکاری و فساد ابراز داشتند: اسلام سعی می کند که فقر را از جامعه از بین ببرد و جامعه ای به وجود آورد که مسلمانان به یکدیگر نزدیک باشند، با وجود فقر مردم نمی توانند به یکدیگر نزدیک باشند از این رو باید اشرافی گری از بین برود.
ایشان با تأکید بر این که مسؤولان باید برای رفع فقر و حل مشکلات گام جدی بردارند، عنوان کردند: مسؤولان باید به گونه ای سیاستگذاری کنند که فقر کاهش پیدا کند، متأسفانه یکی از مشکلات ما در جامعه همین است.
مرجع عالیقدر جهان تشیع خاطرنشان کردند: هرچه تأکید می شود که مسؤولان باید فقر را از بین ببرند، اشتغال و تولید را تقویت کنند و اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار قرار دهند، برخی مدام می گویند در اقتصاد چنین و چنان شده است، این در حالی است که مردم باید بهبود اقتصادی، از بین رفتن گرامی و کاهش فقر را در سفره و فضای زندگی خود ببینند.
ایشان اضافه کردند: انسان فقیر مشکلات فراوانی دارد و نسبت به اهل خانه خود شرمنده است و حتی در جامعه به او بی اعتنایی می شود، جامعه باید متوازن و متعادل وجود داشته باشد، یکی از تأکیدات ویژه و آرمان های حضرت امام این است که فقر باید از بین برود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی تأکید کردند: اگر مسؤولان می گویند ارز ارزان شده مردم باید اثر این ارزانی را در زندگی خود مشاهده کنند اما مردم این اثر را نمی بیند، متأسفانه ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده و همه چیز گران است و باید برای آن تدبیر جدی شود، نابودی ریشه کردن کردن فقر باید به صورت جدی در دستور کار مسؤولان باشد.