روشنگری‌های سیدجمالدین اسدآبادی گستره جهانی داشت.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» در تجلیل از شخصیت علمی و سیاسی سید جمال الدین اسد آبادی شجاعت وی را مثال زدنی دانسته و گفتند: بیدادگری های ایشان گستره ای جهانی داشت و ایشان تلاش کرد همه ملت ها را در برابر مستکبران و سلطه گران متحد کند.

531d76932b5e4 1

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» ظهر دیروز در دیدا رییس و اعضای هیأت رییسه دانشگاه علوم پزشکی قم، با اشاره به این که امروز به نام سید جمال الدین اسدآبادی ثبت شده است، اظهار داشتند: ایشان شخصیتی شجاع، عالم و صاحب قلم و بیان بود؛ خدمت گذاری و بیدارگری‌های وی گستره‌ بسیار وسیعی داشت.

معظم له افزود: بعد از عهد نامه ترکمن چای و از دست رفتن بخش دیگری از خاک کشور، سیدجمالدین در مقابل این بی عرضگی سلاطین قیام کرد؛ از آسیا شروع کرد، به آفریقا و حتی اروپا سفر کرد تا همه مردم را در برابر مستکبران و سلطه گران بیدار و متحد کند؛ در طول مبارزه‌اش خانه و اهل و عیالی نداشت و هرجا می رفت تنها یک چمدان همراهش بود.

ایشان با تأکید بر شجاعت مثال زدنی سید جمال الدین اسد آبادی، ادامه دادند: بیدارگری‌های وی در قضیه تحریم تنباکو بسیار اثرگذار بود.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» ارتباط با سلاطین را نقطه ضعفی در روند مبارزات سیدجمال الدین دانسته و گفتند: اما امام(ره) تنها به پشتوانه الهی و مردمی تکیه داشته و با این ویژگی منحصر خود توانستند انقلاب اسلامی را به پیروزی برسانند.


استان قم نه تنها در بخش بهداشت و درمان که باید در همه ابعاد نمونه باشد

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به کمبود امکانات درمانی در استان قم، اظهار داشتند: قم خاستگاه انقلاب است و باید در همه ابعاد نمونه باشد؛ در حال حاضر در هر بخش و رشته‌ای کمبودهایی وجود دارد که باید سعی کنیم آنها را با تلاش بیشتر خود در راه خدمت رسانی، ‌جبران کنیم؛ البته ما این موضوع را به مسؤولانی که به دیدار ما می آیند متذکر شده و می شویم.

ایشان با بیان اینکه اغلب افرادی که به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجع می کنند قشر بی بضاعت جامعه هستند، گفتند: پیش‌تر تا بیمار هزینه درمان را نمی پرداخت هیچ اقدامی برای بهبودی‌اش انجام نمی شد امروزه وضعیت بهتر است؛ امام(ره) و رهبر معظم انقلاب بارها سفارش فرموده‌اند که باید مسؤولان توجه ویژه‌ای به این قشر داشته باشند.

معظم له به روایتی از امیرالم‍ؤمنین(ع) اشاره کرده و ابراز داشتند: حضرت چهار علم را نسبت به بقیه علوم شریف‌تر و پر فضیلت می دانند؛ علم فقه، علم طب، علم هیأت و ادبیات؛ شناخت دین، تفقه در دین و خدمات دینی بسیار مهم است، امروزه در دنیا می بینیم که کج فهمی‌ها و بدفهمی‌ها نسبت به دین چه آثار زیان باری دارد بنابراین باید دین را شناخته و دیگران بشناسانیم.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله» در توضیح اهمیت علم پزشکی، گفتند: سلامت و نشاط ریشه همه پیشرفت‌ها است؛ انسان مریض نمی تواند هیچ کاری انجام دهد و حتی نمی تواند برای خودش مفید باشد چه رسد به جامعه؛ عقل سالم در بدن سالم است.

معظم له در تبیین جامعیت علوم اسلامی،‌ یادآوری شدند: دین اسلام پاسخگوی همه نیازهای بشر در همه ابعاد است؛ در گذشته حوزه‌ها و مکتب‌ها همه علوم را یکجا تدریس می کردند یعنی فقهای اسلام طبیب هم بودند، این جامعیت علوم را از سیره و مکتب امام صادق(ع) آموخته بودند اما به مرور زمان استکبار برای تضعیف امت اسلامی علوم دینی را از سایر علوم جدا کرد، حوزه و دانشگاه نیز مجزا شدند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی«مد ظله»  هیأت اجرام آسمانی و ادبیات را دو علم مهم دیگر از منظر امام علی(ع) برشمرده و گفتند: ریشه یابی نظم جهان آفرینش در علم توحید و خداشناسی  بسیار مؤثر است؛ از طرف دیگر یک عالم تنها از طریق قلم و بیان می تواند علم خود را به دیگران منتقل کند بنابراین باید ادبیات را به درستی  فرا بگیرد.

وضعیت بهداشت و درمان استان قم بسیار نامطلوب است

ابوالفضل ایرانی‌خواه، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در ابتدای این دیدار کمبودهای این استان  در حوزه بهداشت و درمان را در مقایسه با سایر استان‌هایی که به لحاظ جمعیتی مشابه‌اند، بسیار بیشتر دانست و خاطرنشان کرد: ما با آن چشم اندازی که رهبر معظم انقلاب برای قم مد نظر دارند بسیار فاصله داریم.