حضرت آیتالله العظمی حسین نوری همدانی مدظله العالی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با تأکید بر اهمیت نقش ولی و حاکم در اداره مملکت اسلامی، اظهار داشتند: حاکم جامعه اسلامی باید مسئولیت حفاظت از جان و مال و مردم جامعه را بهعهده داشته و باید خون و جان ملت خود را حفظ کند.
معظم له با اشاره به اینکه داشتن سیاست و کاردانی یکی از ضروریات حاکم اسلامی است، افزودند: توسعه و وسعت ولایت در جامعه اسلامی از درجه بالایی از اهمیت برخوردار است و حاکم جامعه اسلامی باید عالم به علم مدیریت باشد. ایشان خاطرنشان کردند: حفظ عفت در جامعه اسلامی یکی از وظایف دیگر حاکم اسلامی است و باید در این راه از هیچ کاری دریغ نکرده و به هر صورتی در مقابل خلاف عفت بایستد.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مدظله العالی با تأکید بر اهمیت مراقب حاکم جامعه اسلامی از مال مردم، تصریح کردند: حاکم جامعه اسلامی نباید نسبت به مال مردم احساس تعلق پیدا کند، آنچه از مال مردم در اختیار حاکم بوده، بیت المال است که والی باید در حفظ آن کوشا باشد. مرجع عالیقدر با بیان اینکه بخل حاکم اسلامی حرص و ولع او را افزایش میدهد، گفتند: حرص و ولع والی جامعه اسلامی سبب میشود که آنچنان که باید حق را به جا نیاورد، والی مملکت اسلامی نباید به مادیات دنیا حرص و طمع داشته باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت شجاعت حاکم اسلامی، اضافه کردند : حاکمی که در مقابل دشمن کوتاه بیاید و از تصمیم و اقدامات دولتهای دیگر بترسد، حاکم مقتدری نیست و برای جامعه اسلامی مناسب نیست. ایشان با ابراز اینکه حاکم ترسو به دولتهای دیگر پناه میبرد و استقلال ندارد، تاکید کردند: حاکم اسلامی باید در خود این توان و شجاعت را ببیند که با همه دولتها و حکومتهای مخالف برخورد کند و در مقابل آنها مستقل باشد.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مدظله العالی با یادآوری اینکه ولایت فقیه نمونه بارز حاکم جامعه اسلامی است، گفتند: سنت الهی به دستان حاکم اسلامی در جامعه گسترده میشود و حاکم باید با علم و فقه خود در راستای توسعه سنت الهی در جامعه تلاش کند. معظم له با بیان اینکه حاکمی که در امور مملکت رشوه میگیرد حاکم درستکاری نیست، اظهار داشتند: رشوه عاملی برای انحراف انسان از مسیر حق و عدالت است و حاکمی که رشوه بگیرد حرف و عملش ثابت نیست و تغییر میکند.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مدظله العالی علم را یکی از مهمترین ویژگیهای حاکم اسلامی دانست و گفتند: مردم پیرو حاکم خود هستند و حاکمی که جاهل باشد مردم را هم گمراه میکند.