حضرت آیتالله العظمی حسین نوری همدانی مظله العالی ظهر امروز در دیدار با مسئولان هفدهمین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه با اشاره به اینکه نهجالبلاغه دریایی عمیق است و پس از قرآن کریم کتابی به جامعیت نهج البلاغه نداریم، اظهار داشتند: نهج البلاغه جامعهترین کتاب در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی است
. ایشان با بیان اینکه بسیار خوب است که در حوزه علمیه نهجالبلاغه مورد توجه قرار گرفته است، افزودند: سندیت این کتاب مانند قرآن کریم است و کسانی که در مورد آن تردید میکنند باید سندی بیاورند که بتوانند سندیت آن را مورد سوال قرار دهند. معظم له با اشاره به عهدنامه مالک اشتر گفتند: ادلههایی که برای لزوم ولایت فقیه داریم ادله محکمی است و یکی از دلایل محکم ما برای اثبات ولایت فقیه همین عهدنامه است.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مظله العالی با بیان اینکه حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر میفرماید که خواص معیار نبوده و عمود دین و مردمسالاری مردم هستند، تصریح کردند: حاکمان با این دید باید به مردم نگاه کنند و نگاه از بالا به پایین به مردم نداشته باشند. استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به سطح بالای خطبههای حضرت علی (ع) گفتند: این خطبهها درمسجد کوفه و میدان جنگ خوانده شده و این مسئله نشان دهنده بالا بودن سطح مردم آن زمان بوده است. مرجع عالیقدر با اشاره به اینکه در خطبهها و کلام حضرت امیرالمومنین(ع) مطالب نغز فراوانی وجود دارد، ادامه دادند: پرچم جامعه اسلامی را باید کسی که اهل بصیرت، صبر و استقامت است، بهدوش بکشد و باید خطبههای حضرت را به صورت دسته بندی شده به جامعه ارائه کرد.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مظله العالی با بیان اینکه برخی از خطبهها مانند خطبه شقشقیه دارای حساسیت بالای است، اضافه کردند: در این خطبه درد دلهای امیرالمومنین(ع) بیان شده و باید گفت ولایت فقیه یک بحث فلسفی، کلامی، تاریخی و فقهی است و هر کدام از علما در رابطه با آن ادله روشنی بیان کردهاند. ایشان با اشاره به اینکه مدیریت جامعه از طرف خداوند معرفی میشود و فردی که شایستگی داشته باشد باید برای مدیریت جامعه انتخاب شود، بیان کردند: از نظر فلسفی نیاز جامعه به ولایت فقیه از از اوجب واجبات است و از دیدگاه ابن سینا از میان افراد اعلم و اعقل باید ولایت به فرد اعقل داده شود.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی مظله العالی با بیان اینکه به نوشتن و بحث نباید اکتفا کرد، گفتند: در مقابل داعش و بوکوحرام باید به میدان عمل آمد و درمیدان عمل بود و در برابر کشتارهای رژیم صهیونیستی نباید سکوت نکرد. معظم با تأکید برعملگرا بودن دربرابر گروههای تکفیری و دشمنان اسلام خاطرنشان کردند: تنها به بیان و قلم اکتفا نکرده و باید در میدان عمل به مقابله با دشمنان پرداخت.