به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی، این مرجع عالیقدر جهان تشیع پیش از ظهر امروز در دیدار رییس و اعضای انجمن اصول حوزه با اشاره به وسعت و اهمیت علم اصول فقه، جریان اخباری گری در دوران صفویه را مورد توجه قرار دادند و گفتند: دشمن همیشه سعی می کند میان مسلمانان اختلاف افکنی کند، از همین جهت هنگامی که شکوه تشیع را در دورران صفویه دید، جریان اخباریان را به وجود آورد تا با اصولی ها مقابله کرده و جریان دین را رو به حاشیه ببرد.
معظم له با بیان اینکه اخباریان بدعت گذاری های بسیاری در مباحث اصولی و به تبع در احکام دینی انجام دادند، اظهار داشتند: در دوران صفویه اصول در همه حوزه های علمیه به دست اخباریان افتاد و علما در خفا به مباحثه مباحث اصولی می پرداختند.
ایشان یکی از مزایای مکتب اهل بیت(ع) را تربیت علما و مجتهدان دانستند و بیان کردند: اهل بیت(ع) این کار را انجام می دادند تا بدین وسیله بتوانند در برابر انحرافات به صورت مستدل بحث کنند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی خاطرنشان کردند: فقه امروزی ما همان فقه نابی است که از زمان معصومان(ع) به دستمان رسیده است؛ همه معصومان(ع) از طرق مختلف همواره شاگردان خویش را به علم اصول و علم استنباط احکام فقهی تشویق می کردند.
مرجع عالیقدر جهان تشیع تأکید کردند: ممکن است انسان در جایی با حکم دینی آشنا نباشد، از همین جهت علم اصول بسیار می تواند کارآمد باشد، زیرا انسان با استفاده از مبانی اصولی به تکلیف خود پی می برد؛ امروز باید دانست همه علومی که امروز در حوزه معمول است، از زمان اهل بیت(ع) به دستمان رسیده است.
معظم له با بیان اینکه طی قرون اخیر علم اصول فقه بسیار رونق یافته است، به فقاهت آیت الله بروجردی اشاره کردند و افزودند: ایشان در درس فقه و اصول خود سیر تاریخی مسائل را بیان می کردند تا نسبت به نظر ائمه معصومین(ع) آگاه شویم؛ امروز باید بدانیم که تا نظر ائمه(ع) را به درستی ندانیم، نسبت به علوم دینی مسلط نخواهیم شد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی با اشاره به ضرورت تعیین روزی مشخص برای تجلیل از علم اصول تأکید کردند: وظیفه داریم برای علوم بزرگی همچون فقه، اصول، تفسیر و کلام روز معینی داشته باشیم تا از آنها تجلیل صورت گیرد.
ایشان با بیان اینکه همه علوم از علوم دینی نشأت گرفته است، ابراز داشتند: با توجه به تاریخ در می یابیم که همه پیشرفت های علمی غرب نیز مرهون اندیشمندان مسلمان است.
معظم له با تأکید بر اینکه اداره مملکت تنها از طریق مبانی دینی ممکن است، خاطرنشان کردند: انقلاب اسلامی از متن علمای دین برخاسته است و ما باید علوم دینی را به خوبی پاس بداریم.